23 oktober: 10 jarig bestaan iPod

Geschreven door  | 22 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws, iPod

iPod 1G23 Oktober is er eentje jarig, de iPod. De iPod heeft helemaal geen beschrijving meer nodig. Iedereen kent ondertussen deze draagbare muziekspeler wel. De iPod synchroniseert naadloos al je muziek met iTunes. Maar ondertussen is dit toestel wel al 10 jaar geworden.

23 Oktober 2001 was de dag dat Apple zijn eerste iPod voorstelde aan het publiek. Het had toen een harde schijf van 5GB en nog een mechanische scroll-wheel met 4 knoppen voor de bediening (Afspelen/Pauze, Menu, Voorruit, Terug). De kritiek op het toestel was vooral de prijs.

Bij lancering moest de iPod 450 dollar kosten. Ondanks de kritiek werd de eerste iPod toch een succes. Al snel volgde er een versie met 10GB en ééntje met 15GB aan opslag.

Steve Jobs introduceert de iPod:

Apple bleef maar sleutelen aan de iPod’s en bracht verschillende versies en modellen uit. iPod Mini, iPod Shuffle, iPod Nano. De iPod die vandaag nog steeds een succes is, is het kleine broertje van de iPhone namelijk de iPod Touch. Deze iPod gebruikt hetzelfde besturingssysteem als de iPhone en iPad. Hierdoor is de iPod uitgegroeid van een muziekspeler tot een volwaardige media speler, spelconsole, persoonlijke assistent,…

De iPod is de meest gebruikte muziekspeler wereldwijd en onlangs meldde Apple dat de iPod in Amerika een aandeel heeft van 78% op de markt van digitale muziekspelers. In de voorbije levensjaren van de iPod zijn er al meer dan 300 miljoen van verkocht. In vergelijking Sony heeft 30 jaar nodig gehad om 200.020.000 walkmans met cassettespeler te verkopen.

De laatste jaren wordt wel eens gezegd dat de markt voor digitale muziekspelers verzadigd is. Cijfers tonen inderdaad een daling in verkoop aan. Maar toch slaagde Apple erin om in de periode tussen Juli ‘2010 en Juni ‘2011 45 miljoen iPods te verkopen. Bijna de helft daarvan ging naar nieuwe gebruikers die pas hun eerste iPod kochten.

De eerste iPod advertentie:


[/notphone]

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten