Apple lanceert iTunes Movie Store in meerdere landen

Geschreven door  | 27 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws, Apple TV

Vorige maand konden we in België en Nederland al genieten van de iTunes Movie Store. Deze Store kent zijn begin in oktober 2005, toen bracht Apple enkele video’s beschikbaar in iTunes. De inhoud was echter wel enkel beschikbaar in Amerika zelf. Apple had toen zelfs onderhandelt met Disney om TV-series in hun Store te krijgen.

In 2008 had Apple contracten met grote filmmaatschappijen zoals The Walt Disney Studios, Paramount Pixars, Warner Bros. Entertainment, 20th Century Fox, Sony Pictures en de Metro-Goldwyn Mayer Studios. Alle films waren beschikbaar in het normale formaat maar ook in een hoge resolutie formaat. De Movies Store werd toen ook gelanceerd in andere landen zoals Engeland en niet veel later Duitsland maar de grote uitrol bleef uit.

In maart 2009 maakte Apple het mogelijk om films in HD-versie te huren. Daarvoor moest deze steeds aangekocht worden. 2010 Was het jaar dat Apple stilletjes de iTunes Movie Store begon uit te breiden. Landen zoals Frankrijk en Ierland kwamen erbij.

27 September 2011 gebeurde het totaal onverwachts. De iTunes Movie Store is plots beschikbaar in 6 Europese landen: België, Nederland, Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Dezelfde dag bracht Apple hun Music Store ook beschikbaar voor 12 Europese landen. Vandaag net een maand later blijkt dat Apple zijn Movie Store ook uitbreidt naar deze Europese landen. Bulgarië, Cyprus, Tsjechië, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Slowakije en Slovenië. Enkel Roemenië mag zich ongelukkig voelen. Dit land verkreeg vorige maand wel de Music Store maar blijkbaar verkrijgen ze nog niet de Movies Store.

Wij zijn alvast blij met de komst van de iTunes Movie Store. Het huren van HD films via Apple is goedkoper dan onze traditioneel digitale leveranciers zoals Telenet en Belgacom. Het aanbod is echter nog wat beperkt bij Apple maar dat is gewoon een kwestie van tijd.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten