Apple onderzoekt 3D gebaren

Geschreven door  | 27 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws

HandbewegingenIn een nieuwe patentaanvraag van Apple is duidelijk dat deze fabrikant nieuwe mogelijkheden onderzoekt van interactie met hun apparaten.

In het patent spreekt men van handgebaren om te navigeren en om een videosysteem op afstand te bedienen.

De patentaanvraag is ontdekt door onze collega’s van AppleInsider. In het patent wordt omschreven dat de bediening kan gebeuren zonder het toestel aan te raken. De bediening gebeurt door handgebaren in een twee of drie dimensies.

Apple probeert op deze manier de apparaten nog gebruiksvriendelijker te maken. Tevens wordt er opgemerkt dat door het bedienen van aanraakgevoelige schermen met de vingers het toestel kan worden bewogen wat niet altijd gewenst is. Deze nieuwe handgebaren zouden in deze situaties voor een oplossing zorgen. Of Apple het idee ooit effectief gaat gebruiken is nog niet zeker.
Tags: , , ,

One Response to Apple onderzoekt 3D gebaren

  1. Johan 27 oktober 2011 at 16:41

    Na het spreken met onze telefoons gaan we er nog naar wijzen ook. Het gaat wel een grappig zicht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten