Apple verkrijgt aangepast ‘Slide to unlock’ patent

Geschreven door  | 26 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws

Slide To UnlockApple heeft een aangepast patent van ‘Slide to unlock’ verkregen. Het oorspronkelijke patent was in 2005 ingediend en sinds februari 2010 had Apple hiervoor de nodige rechten gekregen. De aangepaste variant had Apple ingediend op 2 juni 2009, ruim 8 maanden vooraleer de eerste versie werd goedgekeurd.

Het aangepaste patent is veel ruimer van begrip. Er wordt bijvoorbeeld niet meer gesproken dat het ontgrendelen dient te gebeuren in 1 en dezelfde richting maar dat dit kan gebeuren in elk gewenst pad.

Voor wie de echte fijne details tussen de patenten wilt uitpluizen kan hier terecht: oorspronkelijk patent en aangepast patent.

Deze nieuwe aangepaste versie kan echter wel gevolgen hebben. In augustus 2011 legde de rechter een verkoopverbod op de Samsung Galaxy S,S-II en Ace smartphones. De rechter baseerde zijn verbod vooral op het scrollen door de fotogalerij op deze toestellen. Het ‘Slide to unlock’ patent werd toen afgekeurd omdat de Nederlandse rechter uitging van het unlocken via één richting. Mogelijk kan Apple nieuwe rechtszaken starten met dit aangepaste patent.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten