Apple werkt aan zonneboerderij

Geschreven door  | 26 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws

Apple ZonnetjeVolgens Charlotte Observer zou Apple werken aan een zonneboerderij in North Carolina. Apple zou gebruik maken van 171 hectare grond om deze vol te plaatsen met zonnepanelen. De opgewekte elektriciteit kan daar goed gebruikt worden voor het nieuwe datacenter van Apple. Dat datacenter heeft een oppervlakte van 46000 vierkante meters.

Verschillende vestigingen van Apple zoals deze in Texas, Austin, Sacramento, Californië en Ierland zijn al voorzien van hernieuwbare energie. Maar onlangs kwam dit nieuw datacenter in North Carolina in een slecht dagblad.

Greenpeace beweerde dat Apple zo’n 100 MW aan energie gaat verbruiken voor het nieuwe datacenter. Slechts 5% daarvan zou uit milieuvriendelijke bronnen komen. De rest van de energie komt uit kolen- en kerncentrales.

Met de plannen voor de bouw van deze zonneboerderij zet Apple zijn groen beleid verder.

Het datacenter van Apple


Tags: ,

2 Responses to Apple werkt aan zonneboerderij

  1. Pingback: Apple wordt groener volgens Greenpeace – Apple Weetjes

  2. Pingback: Greenpeace houdt actie: Clean our Cloud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten