Apple’s Lossless Audio Codec vanaf nu open source

Geschreven door  | 28 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws

iTunesApple Lossless Audio Codec, kortweg ALAC wordt gebruikt in iTunes, Mac OS X en de iOS toestellen. Met deze codec worden muziekbestanden verkleint tot zo’n 40 à 60% in grootte. Dit alles zonder verlies van geluidskwaliteit.

Apple had ALAC ontworpen in 2004. Door het openstellen van de broncode zullen er meer en meer applicaties in staat zijn om deze codec te ondersteunen. Ander voordeel is dat veel mensen in het bezit zijn van één of ander Apple apparaat dat standaard deze codec ondersteunt.

Formaten zoals MP3 en AAC staan bekend dat zij een grotere compressie toepassen waardoor de bestandsgrootte nog kleiner is. Nadeel aan deze codecs is dat deze inboeten aan geluidskwaliteit.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten