Biografie: Steve Jobs vandaag verkrijgbaar

Geschreven door  | 24 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws

Steve Jobs - biografieDeze langverwachte biografie is vanaf nu te vinden in de boekhandels maar uiteraard ook in de iBook Store.

Oorspronkelijk was de uitgave gepland voor 6 maart 2012. Maar door de gezondheidstoestand van Steve Jobs had men de uitgave al vervroegd naar 21 november 2011. Ten slotte heeft men deze datum nogmaals vervroegd wegens het overlijden van Steve Jobs.

Vandaag 24 oktober kan je het boek overal kopen. Een Nederlandse vertaling is ook meteen beschikbaar.

 

 

 

Deze biografie, die gebaseerd is op meer dan veertig gesprekken die in de loop van twee jaar met Jobs zijn gevoerd, en op interviews met meer dan honderd familieleden, vrienden, vijanden, concurrenten en collega’s, bevat een weergave van het leven en de intense persoonlijkheid van een creatieve ondernemer, wiens passie voor perfectie en tomeloze energie zes industrieën compleet op hun kop hebben gezet: pc’s, films, muziek, telefoons, tablet-pc’s en de uitgeefwereld.

Jobs spreekt openhartig, soms zelfs hard, over mensen met wie hij heeft gewerkt en tegen wie hij heeft gestreden. En zijn vrienden, vijanden en collega’s geven net zozeer een oprecht beeld van zijn hartstochten, angsten, perfectionisme, verlangens, artisticiteit, streken en zijn obsessie met gezag, die zijn benadering van het bedrijfsleven en de innovatieve producten die daar het gevolg van waren, vormgaven. Jobs kon de mensen om hem heen tot grote woede en wanhoop brengen. Zijn persoonlijkheid en zijn producten hangen echter nauw met elkaar samen, net als Apples hardware en software, als onderdelen van een geïntegreerd systeem. Zijn verhaal is dus zowel inspiratiebron als waarschuwing en staat vol lessen over innovatie, karakter, leiderschap en waarden.

‘Ik heb een heleboel dingen gedaan waar ik niet trots op ben, bijvoorbeeld mijn vriendin zwanger maken toen ik 23 was en de manier waarop ik daar toen mee ben omgegaan. Maar iedere persoon in dit boek moest vrijuit spreken.’
Steve Jobs

Walter Isaacson schreef deze biografie op verzoek van Steve Jobs. Isaacson, CEO van het Aspen Institute en voorheen chairman van CNN en hoofdredacteur van Time Magazine, schreef eerder bejubelde biografieën van Albert Einstein, Benjamin Franklin en Henry Kissinger.


Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten