Einde van Mac Pro nabij?

Geschreven door  | 31 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws, Mac

Mac ProDe Mac Pro is de Mac voor de professionele gebruiker. Maar deze Mac bestaat al in zijn huidige vorm sinds midden 2010. De Mac Pro draait dus al een tijdje mee zonder vernieuwingen. Daarbij komt dan nog het spijtige nieuws van Intel dat de nieuwe aankomende Sandy Bridge Intel E Xeon Processor vertraging oploopt. Oorspronkelijk zou deze high-end serie in het laatste kwartaal van 2011 verschijnen. Intel heeft deze lancering uitgesteld tot 2012 en net deze processor zou ideaal zijn voor gebruik in de Mac Pro. Dus een vernieuwing is niet meteen in zicht.

Maar blijkbaar heeft Apple zich de vraag al gesteld of de dagen van de Mac Pro niet geteld zijn. In mei 2011 zijn er al interne gesprekken geweest hierover. Thunderbolt is de nieuwe input/output technologie dat Apple in zijn Mac computers toevoegt. Dankzij Thunderbolt zijn de mogelijkheden voor de consumenten-Mac beter uitgebreid. Mogelijkheden die voorheen enkel met de Mac Pro mogelijk hebben dankzij Thunderbolt ook hun intrede gedaan bij de andere Mac computers.

Daarbij is er de verschuiving naar laptops wat Apple duidelijk ziet in zijn verkoopcijfers. Al deze factoren kunnen ertoe leiden dat Apple eerder verkiest om een krachtigere iMac of Mac Mini te produceren ter vervanging van de Mac Pro.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten