iPad 3 Retina display moeilijk te vervaardigen

Geschreven door  | 27 oktober 2011 | Categorie: iPad

iPadDe geruchten van de iPad 3 blijven maar aanslepen. Deze begonnen al een maand nadat de iPad 2 was uitgebracht. Misschien lanceert de concurrentie die geruchten wel om de verkoopcijfers een klap toe te dienen. Eender hoe één item blijft steeds hetzelfde. De iPad 3 gaat een Retina Display hebben met een resolutie van 2048×1536 pixels. Apple noemt het scherm Retina wat inhoudt dat deze zo’n hoge resolutie heeft dat de gebruiker geen individuele punten meer kan zien. Het scherm zal dan zo’n 264 pixels per inch hebben om dit te realiseren. De huidige iPad 2 heeft 132 pixels per inch wat overeenkomt met een resolutie van 1024×768.

LG en Samsung zouden in november willen starten met het produceren van deze hoge resolutie schermen. Apple zou deze graag willen gebruiken in de iPad 3. Niet enkel de verhoogde resolutie spreekt Apple aan maar ook de schermhelderheid. Deze zou verhoogd moeten worden tot 550 nits. Momenteel is dit 390 nits. LG en Samsung vrezen echter dat ze niet aan de massaproductie die Apple gaat eisen kunnen voldoen.

Mochten de fabrikanten er niet in slagen om deze vernieuwde schermen in grote oplage te produceren dan is het nog niet zeker wat Apple van plan is. Een andere verhoogde resolutie kiezen gaat zeker gevolgen hebben voor de bestaande apps. Die zouden allemaal aangepast moeten worden omdat ze niet geschikt zijn voor die vreemde resolutie (bv. 1600×1200). Een verdubbeling in de resolutie is de enige logische stap. Deze zorgt niet voor vervorming van het beeld. Apple heeft in het verleden de resolutie ook al verdubbeld met de komst van de iPhone.
Tags: , , ,

3 Responses to iPad 3 Retina display moeilijk te vervaardigen

  1. Pingback: Nieuwe iPad in maart zonder Retina scherm – Apple Weetjes

  2. Pingback: Zet Apple druk op leveranciers voor introductie iPad 3? – Apple Weetjes

  3. Pingback: iPad 3 of beter gezegd iPad 2S productie van start – Apple Weetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten