iPhone 4S bij Mobistar & Telenet.

Geschreven door  | 21 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

Nadat eerder Vanden Borre zijn prijzen van de iPhone 4S lanceerde zijn nu Mobistar & Telenet aan de beurt.

Zoals verwacht gaat Telenet de nieuwe iPhone lanceren met zijn Walk and Talk abonnementen. Het soort abonnement je kiest bepaalt de prijs van je iPhone.

Indien je kiest voor Walk & Talk 45 dan betaal je maandelijks 45 Euro. Voor dit bedrag mag je dan 206 minuten bellen of 291 sms’jes sturen. Als dataverbruik is 500MB/maand toegelaten. Als je met dit abonnement de iPhone 4S 32GB wenst dan moet je nog 299 Euro voor het toestel betalen.

Meer mogelijkheden vind je op de website van Telenet.

Ook Mobistar maakt zijn prijzen bekend.  Hier is het wat eenvoudiger. De 16Gb versie moet € 629,99  kosten, 32GB kost €739,99 en de 64GB gaat voor €849,99 over de toonbank. Reserveren is bij Mobistar nog steeds mogelijk. Je kan dan je iPhone 2 uur voor de opening van de winkel gaan afhalen.
Ook lanceert Mobistar een speciaal event met een nachtverkoop. Dit event maakt plaats in het Mobistar Center van Evere. In de nacht van 27 op 28 oktober net om middernacht gaat de verkoop van start.

Ook bij Apple zelf kunnen we de iPhone bestellen. Op hun online store zie je de prijzen staan. Spijtig genoeg liggen ze nog iets hoger dan bij Mobistar. Blijkbaar heeft Apple liever dat je de iPhone toch bij een operator besteld. Wat wel opvalt is het prijsverschil met Apple Nederland. Waar de iPhone 4S 64GB in België 879 Euro moet opbrengen is dat maar 799 Euro in Nederland. Hetzelfde geldt voor de 32GB versie. België: 759 Euro en Nederland: 699 Euro. Zelfs de 16GB versie lijdt aan dit probleem. België: 649 Euro en Nederland: 599 Euro. Wie weet kan iemand van Apple deze prijsverschillen toch eens uitleggen?

Conclusie:

Een iPhone met abonnement kopen is nog steeds een dure zaak. Als voorbeeld stellen we de Walk & Talk 30. Dit contract geldt 2 jaar. Je moet dus elke maand 30 Euro betalen gedurende 24 maanden wat dus in totaal 720 Euro kost. Daarna moet je nog het bedrag van de iPhone neertellen. Laten we de 32Gb versie nemen, kostprijs: 499 Euro. Totaalbedrag over 2 jaar is dus 1219 Euro.

Stel dat je de iPhone los bij Mobistar aanschaft. Kostprijs 739,99 Euro. Je kan nu een operator naar keuze kiezen. Je kan hier zo goedkoop als je zelf in wilt ingaan. Maar laten we het gemiddelde nemen: Mobile Vikings.
Deze operator geeft je 2GB en 1000 SMS’jes naar elk netwerk als extra bij een minimum herlading van 15 Euro. Geen contract, geen verplichting. Die 15 Euro kan je zelfs opbellen en dankzij die 2GB aan data zijn voip programma’s (Skype, VikingTalk) ook een mogelijkheid om goedkoop te kunnen bellen. 24 Maanden Mobile Vikings kost je dan 360 Euro. Totaalprijs is hier 1099,99. Ofwel een besparing van 119,01. Een abonnement is dus zeker geen voordeel en vergeet niet dat je voor 2 jaar vast zit aan dezelfde voorwaarden.




Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten