Nieuwigheden in iOS 5: geluiden, trilpatronen, led flitser, widgets

Geschreven door  | 15 oktober 2011 | Categorie: iOS apps, iPad, iPhone

iOS 5

Het heeft tot versie 5 geduurd vooraleer we met de iPhone onze geluidjes zelf konden bepalen. Maar eindelijk kan het! Je kan nu zelf bepalen welk geluid je wilt horen bij een inkomend bericht. Het gaat zelfs verder. Geluiden aanpassen gaat voor de kalender, email, voicemail, twitter,… Als de bijgeleverde geluiden onvoldoende zijn voor je dan heeft Apple ook hiervoor een oplossing.

De beltonen-shop. Om de geluiden aan te passen ga je naar Instellingen – Algemeen – Geluiden

Wat misschien een onbekende tip is zijn de trilpatronen. Apple heeft deze functie een beetje verstopt. Met trilpatronen kan je bepalen hoe de iPhone moet gaan trillen. Je kan zelf een patroon opstellen en voor elke contactpersoon kan je aanduiden welk patroon je wenst. Handig zo weet je meteen wie er belt aan de hand van het patroon zonder te kijken. Eerst moet je trilpatronen aanzetten vooraleer je aan de slag kan. Ga hiervoor naar Instellingen – Algemeen – Toegankelijkheid. Zet hier de aangepaste trillingen aan. Ga nu naar een bestaande contactpersoon via de Contacten applicatie en wijzig deze. Je hebt nu de mogelijkheid om het trillen bij deze persoon aan te passen naar je eigen wensen.

Voor degene die goed hebben opgelet is het ook mogelijk om de Led flits van de iPhone 4(s) te gebruiken een melding. Deze optie is te vinden in: Instellingen – Algemeen – Toegankelijkheid.

Het berichtencentrum roep je op door een swipe uit te voeren van de bovenkant van het scherm naar onderen. Standaard toont deze het weerbericht op je huidige locatie. Als je op deze ‘widget’ een swipe van rechts naar links uitvoert dan verkrijg je het weerbericht voor de komende dagen. Door te tikken op deze ‘widget’ word je meteen naar deze weer applicatie gestuurd. Als je nu in deze app van boven naar beneden swiped dan kan je de weersverwachting van de komende uren zien.

Ook de applicatie kaarten heeft een vernieuwing gekregen. Je kan nu je uitgestippelde route afdrukken. Gebruik hiervoor het ‘omgekruld papiertje’ icoon. Uiteraard moet je printer wel AirPrint ondersteunen.


Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten