Kwartaalcijfers: De Mac groeit

Geschreven door  | 19 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws

Apple CashDe financiële resultaten zijn bekend van het vierde kwartaal. Wat vooral opvalt is de verkoop van Mac computer. Maar liefst 4,89 miljoen exemplaren zijn er over de toonbank gegaan. Dit is een stijging van 26% vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar.

Ook de iPad blijft een groeiende factor. 11,12 miljoen zijn er verkocht. Weerom een stijging van 166% vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Apple vreesde dat de iPad ging zorgen in een dalende verkoop van de Mac. Maar dit is blijkbaar niet gebeurd.

De iPhone blijft het goed doen. 17,07 miljoen. Weeral een stijging van 21%. Tim Cook merkt hier echter wel op dat de langdurige geruchten over een nieuwe iPhone wat nadelig waren. De groei die ze zagen was gedaald met 2,4 miljoen hierdoor. Maar door de sterke verkoopcijfers van de iPhone 4S zullen deze resultaten in het volgend kwartaal wel worden ingehaald.

De iPod blijft dalen in verkoop. 6,62 miljoen weet Apple nog steeds te verkopen. Leuk is wel te weten dat de helft van die kopers hun eerste iPod aanschaffen. Apple is hierdoor zelf verrast dat ze dit hebben meegedeelde in de laatste Keynote.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten