Lion Internet Recovery updates

Geschreven door  | 27 oktober 2011 | Categorie: Mac

UpdateLion Recovery is een nieuwe functie die Apple heeft gelanceerd samen met Lion. Aangezien er vanaf nu geen gebruik wordt gemaakt van een installatieschijf wordt er een kleine verborgen partitie op je harde schijf gemaakt. In geval van problemen kan je van deze partitie steeds opstarten om je Mac te herstellen. Hiervoor hoef je enkel op te starten met ‘COMMAND + R’ ingedrukte te houden.

Maar wat als er iets mis is met je harde schijf? Wel daar heeft Apple twee oplossingen voor.

Je kan zelf een Lion herstelschijf aanmaken (Apple site) of je maakt gebruik van de Lion Internet Recovery. Deze laatste optie is enkel mogelijk indien je de gelukkige eigenaar bent van een recente Mac. Dat wil dus zeggen een model die gelanceerd is in 2011. Lion Internet Recovery is in staat om je Mac op te starten en net het noodzakelijke te doen om je netwerk aan te praat te krijgen en op die manier de servers van Apple te contacteren. Alles wordt meteen van het internet gehaald zonder gebruik van je harde schijf.

Afgelopen nacht heeft Apple voor verschillende EFI firmware updates uitgebracht voor de MacBook Pro (begin 2011), MacBook Air (midden 2011), Mac Mini (midden 2011) en iMac (begin 2011). Vanaf nu krijgt het huidige model van de iMac ook ondersteuning voor Lion Internet Recovery.

Alle huidige modellen van de Mac die Apple nu verkoopt zijn dus in staat om gebruik te maken van deze herstelmodus over het internet.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten