Mac OS X 10.7.2 en de mysterieuze gastgebruiker

Geschreven door  | 17 oktober 2011 | Categorie: Mac

GastgebruikerSinds de laatste update van Mac OS X 10.7.2 krijgen we geregeld de vraag waarom er een gastgebruiker blijkt te zijn terwijl deze toch staat uitgeschakeld. Telkens bij het inloggen van hun Mac krijgen ze de keuzes uit hun eigen account en een gastgebruiker. Maar wie is nu die gastgebruiker?

Find My Mac

Deze gastgebruiker is een speciale. Wanneer je deze activeert dan zal je computer opnieuw opstarten. Maar enkel de Safari browser zal ter beschikking zijn. De gastgebruiker kan dus enkel en alleen maar wat surfen. Hij of zij kan dus helemaal niet aan je persoonlijke bestanden of instellingen komen.

Deze gastgebruiker is in feite een onderdeel van Find My Mac. Met dit account kan je Mac verbinding maken met het internet. Op deze manier kan aan de hand van de WiFi gegevens een plaatsbepaling worden gemaakt en aan je worden doorgegeven. Verder heb je dan de mogelijkheid om je Mac te vergrendelen of zelfs compleet te wissen. Zonder deze gastgebruiker is Find My Mac niet in staat om je Mac terug te vinden aangezien de dief of eerlijke vinder jouw paswoord niet kent.

Uitschakelen

We raden het uitschakelen van deze functie zeker niet aan wanneer je gebruikt wilt maken van Find My Mac. Het kan misschien ooit van pas komen. Maar blijkbaar zijn er toch mensen die er zich aan storen.  Ze hebben verschillende accounts gemaakt voor hun gezinsleden en dan hoort zo’n gastgebruiker er niet in thuis. Ze willen Find My Mac wel actief houden maar visueel hoeft die gastgebruiker er niet meer te zijn. Meestal hebben ze een leeg wachtwoord. Dus een vinder of een dief gaat er toch in slagen om hun Mac actief op het internet te krijgen.

Om dit te realiseren moet men ‘Systeemvoorkeuren’ opstarten en dubbelklikken op het item ‘Beveiliging en privacy’

SysteemvoorkeurenBij ‘Beveiliging en privacy’ moet men de optie aanvinken zodat de Mac niet meer wordt opgestart met Safari.

Safari, Find My Mac


Tags:

One Response to Mac OS X 10.7.2 en de mysterieuze gastgebruiker

  1. Miunho 23 februari 2012 at 19:28

    Erg handig om te weten! Maar onhandig(van Lion) dat er zo naar gezocht moet worden door zoveel mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten