Mobile Viking lanceert Viking Talk

Geschreven door  | 4 oktober 2011 | Categorie: iOS apps

Sinds gisteren heeft Mobile Viking een mobiele applicatie uitgebracht genoemd: VikingTalk. Deze app is meteen beschikbaar voor iPhone en Android en maakt het bellen naar elkander nog goedkoper dan voorheen.

Mobile Viking was al populair bij veel iPhone gebruikers. Voor amper 15 Euro per maand krijg je 2GB data ter beschikking. Een formule waar de andere operatoren nog iets van kunnen leren. Enig minpuntje is dat Mobile Viking een virtuele operator is en gebruik maakt van het BASE netwerk en net dit netwerk is niet de sterkste in 3G technologie. Hierdoor zal het gebruik van het mobiel internet niet zo snel gaan als de concurrentie. Maar BASE belooft beterschap.

VikingTalk is een aparte dienst die Mobile Viking lanceert. Je hoeft dus niet eerst klant te worden bij hun. Indien je Smartphone in staat is om hun app te installeren dan heb je geluk. VikingTalk is een VOIP (Voice over IP) programma dat in feite het internet gebruikt om een telefoongesprek uit te voeren. Net zoals Skype, Viber,… Het unieke aan VikingTalk is dat je gewoon gebruikt blijft houden van je eigen GSM nummer. Personen die je belt zien dus je nummer. Wat zelfs nog beter is, is het feit dat VikingTalk gebruikers gratis naar elkander kunnen bellen.

Wat kost het?

Indien je enkel zou bellen naar andere VikingTalk gebruikers dan is deze dienst gewoon gratis. Als je echter van plan bent om deze dienst te gebruiken om naar andere te bellen dan heb je verschillende mogelijkheden. Het goedkoopste pakket is 10 Euro/maand. Hiervoor mag je 600 minuten bellen in gans België. Voor 20 Euro/maand mag je onbeperkt bellen in België. Indien België onvoldoende zou zijn dan mag je onbeperkt bellen in Europa voor 30 Euro/maand. Voor degene die nog steeds niet tevreden zijn, die kunnen voor 40/maand onbeperkt bellen wereldwijd.

Kwaliteit

Net zoals andere VOIP applicatie lijdt VikingTalk soms ook aan de kwaliteit van het gesprek. Wanneer je belt met je draadloze internetverbinding via WiFi dan is de kwaliteit bijzonder goed. Bellen met 3G-ontvangst is ook nog steeds best aanvaardbaar. Echter gesprekken voeren met de Edge technologie is een pijnlijke zaak. Je merkt duidelijk vertragingen en haperingen in de gesprekken. VikingTalk heeft hier echter een oplossing voor. Indien de kwaliteit te slecht wordt of je bent buiten het bereik van Wifi/3G kan deze applicatie het gesprek automatisch overschakelen naar het gsm-netwerk. Het nadeel hieraan is uiteraard dat je de normale gesprekskosten van je operator gaat moeten betalen.

Apple Weetjes had het geluk om de app van VikingTalk een paar dagen voor de officiële lancering te mogen gebruiken. We waren aangenaam verrast door het eenvoudige gebruik op onze iPhone. De app van Mobile Viking lijkt in eerste instantie in gebruiksgemak gewoon een kopie van de normale telefoon app van de iPhone. Op deze manier is er geen leercurve en kan je meteen aan de slag.

VikingTalk maakt gebruik van je contacten. Met een druk op een nummer wordt het gesprek gestart. De kwaliteit van het gesprek onder WiFi is zoals voorheen gezegd uitstekend en onder 3G nog steeds aanvaardbaar.

Spijtig genoeg is de dekking van 3G onder het BASE netwerk net onvoldoende. Volgens mij is dit ook de reden waarom Mobile Vikingdeze dienst als extra optie lanceert. Je kan in principe een andere operator kiezen met een betere 3G dekking en dan nog steeds kiezen voor VikingTalk.

Mobile Viking staat ook bekend als een virtuele operator met een uitstekende helpdesk. Ben je op zoek naar meer data voor je smartphone dan is Mobile Viking echt wel een aanrader.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten