Nieuwe Apple TV op komst?

Geschreven door  | 9 oktober 2011 | Categorie: Apple TV

Onze collega’s van 9to5Mac hebben in de GM versie van iOS 5 aanwijzingen gevonden dat Apple bezig is met de derde generatie van de Apple TV.

De oorspronkelijke Apple TV werd gelanceerd in 2007 en bevat een harde schijf van 40 of 160GB. Dit apparaat maakt het mogelijk om digitale informatie via iTunes te streamen of te synchroniseren. Op deze manier kan men films, series, podcasts, foto’s,… bekijken op het televisiescherm.

In 2010 bracht Apple de tweede generatie uit. Deze Apple TV bevatte geen harde schijf meer. Er was sprake van 8GB interne opslag. Apple ondervond dat mensen niet graag synchroniseerde tussen de inhoud van iTunes en de Apple TV. Mensen kopen of huren graag een film en willen deze meteen zien. De nieuwe Apple TV was speciaal gericht op streamen en door het gebrek van de harde schijf was deze opmerkelijk goedkoper.

Verassend nieuws was ook dat de vernieuwde Apple TV voorzien was van het mobiele OS, iOS. Dezelfde motor die de iPad, iPod Touch en iPhone aandrijft. De oorspronkelijk Apple TV draaide op een speciale versie van Mac OS X 10.4. De vernieuwde Apple TV had dan ook speciale functies om via andere iOS apparaten media te streamen. Airplay noemt Apple deze functie.

Onlangs zijn er dus aanwijzingen gevonden dat Apple aan de derde generatie begonnen is. We verwachten wel niet dat deze meteen in de winkelrekken ligt. Want ondanks dat de tweede generatie van de Apple TV al in september 2010 verkrijgbaar was is deze pas van vorige week te koop in België en Nederland. Dit had vooral te maken dat Apple nog steeds geen Belgische/Nederlandse inhoud had voor de iTunes Movies store. Sinds vorige week zijn er wel films beschikbaar, sommige met Nederlandse ondertiteling.

Vernieuwingen voor de derde generatie van Apple TV zullen zeker in de trend zijn dat deze nu geschikt gaat zijn voor 1080p. De huidige generatie heeft maar een maximale uitgangsresolutie voor 720p. Dit betekend dus dat er ten volle gebruik gaat gemaakt kunnen worden van Full HD.


Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten