Samsung krijgt ongelijk in Nederland

Geschreven door  | 15 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws

Apple SamsungAl geruime tijd zijn er spanningen te merken tussen Samsung en Apple. Deze laatste beweert dat Samsung enkel en alleen maar kopieert in plaats van innoveert. Tal van bewijzen zijn er hiervoor opgetrommeld. Eergisteren heeft een rechter in Australië nog een verbod van de nieuwe Samsung Galaxy Tab 10.1 opgelegd. In augustus gebeurde dit al eerder in een Duitse rechtbank.

Samsung bleef echter niet bij de pakken zitten en opende een proces tegen Apple op.

Apple zou enkele patenten geschonden hebben over 3G-technolgie. Samsung bezit namelijk deze patenten. Elk product dat gebruik maakt van deze technologie moet in principe een licentie bij Samsung hiervoor nemen. Iets wat Apple niet gedaan heeft. Daarvoor eiste Samsung een verkoopverbod van de iPad en de iPhones in Nederland.

De rechter heeft Samsung ongelijk gegeven. Zij hadden Apple moeten benaderen om te praten over het gebruik van de licentie en de voorwaarden. Dit hebben ze blijkbaar verzuimd wat in het voordeel van Apple speelt.

De rechter heeft voorgesteld dat beide partijen eerst nogmaals zelf aan de tafel gaan zitten in verband met deze licenties alvorens opnieuw naar de rechter te komen. Het beloven harde gesprekken te worden.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten