Scholen in Zimbabwe krijgen iPad

Geschreven door  | 31 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws

Zonne-energie voor iPadApple gaat samen met de regering van Zimbabwe een project uitwerken dat enkele scholen daar gaat bevoorraden met iPads. Bovendien levert Apple een kit erbij waardoor de iPad kan worden voorzien van stroom gebaseerd op zonne-energie.

Het was de minister van onderwijs David Coltart die de eer had om deze samenwerking met Apple te verkondigen. Op zijn website, twitter en facebook pagina kondigde hij aan dat hij een ontmoeting had met enkele Apple medewerkers in Parijs voor de bespreking van “School boxes”.

Begin 2012 zou het project al kunnen starten. De elektrische infrastructuur zou op vele plaatsen nog onvoldoende zijn, daarom wordt er gebruik gemaakt van zonne-energie om de iPads te voorzien van stroom. Apple zou ook het nodige voorzien voor het delen van een 3G breedbandverbinding zodat de leerlingen gebruik van het internet kunnen maken.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten