Tsnunami Trojan opgedoken

Geschreven door  | 28 oktober 2011 | Categorie: Apple nieuws

Apple MalwareBeveiligings experts hebben een variant van de Kaiten trojan gevonden. Deze trojan draait oorspronkelijk op Linux. Blijkbaar heeft iemand deze trojan beschikbaar gemaakt voor OS X.

Eenmaal deze trojan OSX/Tsnunami.A actief is maakt deze stiekem een verbinding met een IRC-Kanaal. Via dat medium wacht de trojan op verdere instructies. De trojan werd in het verleden op Linux voornamelijk ingezet om aanvallen op website uit te voeren. De zogenaamde Distributed Denial of Service (DDoS). Maar desgewenst zijn andere opdrachten ook mogelijk.

De trojan moet in eerste plaats op de Mac worden geïnstalleerd. Dit kan gebeuren doordat iemand op een malafide site applicaties download en installeert of doordat iemand met slechte bedoelingen de trojan installeert. In beide gevallen wordt er steeds om het beheerderswachtwoord gevraagd. Het is dus niet mogelijk dat een systeem besmet geraakt door gewoon wat te surfen.

Beveiligingsexperts merken op dat Mac gebruikers veel minder last hebben van malware maar dat voorzichtigheid wel aangeraden is. Download en installeer dus niet zomaar applicaties van onbekende sites of emails.

Apple heeft in Snow Leopard (10.6.x) en Lion (10.7.x) een anti-malware applicatie ingebouwd. Deze update zichzelf elke dag en zorgt ervoor dat wanneer de gebruiker zulke trojans binnenkrijgt het systeem een duidelijke waarschuwing geeft. Wanneer Apple zijn anti-malware gaat updaten voor deze trojan is niet geweten.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten