Adobe stopt met ontwikkelingen flash voor mobiele platformen

Geschreven door  | 9 november 2011 | Categorie: Apple nieuws

FlashAdobe heeft laten weten dat het stopt met de ontwikkelingen van flash voor mobiele platformen. Adobe kiest voor HTML 5 als de toekomst voor deze platformen.

Toen de iPhone werd gelanceerd kwamen sceptici steeds met de melding dat het toestel ging mislukken door het gebrek aan ondersteuning voor Flash. Bij de lancering van de iPad kwamen alweer diezelfde sceptici aan het woord.

Adobe slaagde er maar niet in om de prestaties van Flash op mobiele apparaten die het wel ondersteunen aanvaardbaar te maken. Door deze slechte prestaties en vooral het hoge verbruik in CPU kracht besliste Apple dat Flash niet thuis hoort op hun mobiel platform iOS. Apple koos resoluut toen al voor HTML 5. Adobe heeft nog enkele campagnes gevoerd om Apple toch te overtuigen maar Apple hield voet bij stuk.

Steve Jobs heeft ooit nog een open brief geschreven van wat hij vind over Flash op een mobiel platform. Meer dan een jaar later geeft Adobe Steve gelijk en stopt het met flash voor mobiele platformen.

Our future work with Flash on mobile devices will be focused on enabling Flash developers to package native apps with Adobe AIR for all the major app stores. We will no longer adapt Flash Player for mobile devices to new browser, OS version or device configurations. Some of our source code licensees may opt to continue working on and releasing their own implementations. We will continue to support the current Android and PlayBook configurations with critical bug fixes and security updates.


Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten