Android malware bezorgt Google kopzorgen

Geschreven door  | 17 november 2011 | Categorie: Apple nieuws

Android MalwareIedereen weet wel dat Google staat voor een open platform. Apple is gesloten en houdt alles graag onder controle. Een applicatie voor de iPhone, iPod touch en iPad moet eerst door een strenge controle van Apple geraken. Pas daarna is deze beschikbaar in de App Store welke volledig beheerd wordt door Apple zelf.

Tegenhangers van Apple bekritiseren deze techniek. Verwijten zoals Apple bepaalt wat wel en niet mag komen in zulke gesprekken steeds naar boven. Maar het open beleid van Google is ook niet een succesverhaal. Juniper Global Threat Center heeft net een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat malware op Android met zo’n 472% gestegen is in de voorbije 4 maanden.

Het probleem is vooral dat er geen controle is. Iedereen kan een applicatie op één of andere Android Store plaatsen en het kwaad is geschied. Malware kan in staat zijn om je locatie door te geven, stiekem telefoontjes uitvoeren, SMS-berichten versturen,… allemaal zonder dat de gebruiker hiervan iets weet.

Is Apple iOS dan zoveel veiliger als Android? Door de strenge controle van Apple zal het veel moeilijker zijn om malware te verspreiden dan op Android. Het beleid van Apple dat vooral in de beginfase felle kritiek kreeg werpt nu zijn vruchten af.
Tags: , , , ,

One Response to Android malware bezorgt Google kopzorgen

  1. Pingback: Eerste virusscanner voor iOS verschenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Typ uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Maak vervolgens een keuze of u deze wekelijks en/of dagelijks wilt ontvangen.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten