Apple experimenteert met AMD

Geschreven door  | 18 november 2011 | Categorie: Apple nieuws

AMD-LogoSemiAccurate beweert dat Apple in de lente van dit jaar aan het experimenteren was met een AMD processor in de MacBook Air. Meer bepaald gaat het om de APU Llano. Deze APU bevat 2 of 4 kernen als CPU en een DirectX-11 GPU.

Het mag dus duidelijk zijn dat deze APU van AMD grafisch veel sterker in zijn schoenen staat dan de oplossing van Intel die we nu vinden in de huidige MacBook Air’s. Apple levert de huidige MacBook Air’s met een Intel Sandy Bridge i5 en i7 processor. Grafisch niet zo’n topper maar wel blinken ze uit in pure rekenkracht.

Eén van de problemen zou de productielijn zijn geweest bij AMD. Deze kon niet aan de hoge leveringen voldoen die Apple voor ogen had. Spijtig want het had zeker de nodige grafische boost aan de Mac’s gegeven.

We weten echter ook dat Apple interesse heeft in de energiezuinige ARM CPU en dat ze hoge eisen stellen aan een laag energieverbruik. Het blijft dus afwachten wat de toekomst brengt.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten