Apple opnieuw terug naar nVidia

Geschreven door  | 22 november 2011 | Categorie: Apple nieuws, Mac

nvidia_logoGeruchten zijn dat het komende jaar Apple een complete revisie gaat geven aan zijn MacBooks. Het 15 en 17 inch model zouden dunner worden. Veel kennis van de MacBook Air zou overgenomen worden op de andere modellen.

Nu blijkt dat Apple voor de grafische kwaliteiten van deze vernieuwde MacBooks gaat kiezen voor nVidia. Deze keuze is wat opmerkelijk aangezien de laatste jaren Apple steevast koos voor ATI Radeon chips. Deze laatste hadden veel minder warmteontwikkelingen wat in een krappe behuizing goed is meegenomen. Maar nu lijken de rollen omgekeerd. nVidia heeft zijn probleem onder controle en de volgende generatie van GPU gaat geproduceerd worden op een kleinere plaat (28nm) wat dus nog minder warmteontwikkeling oplevert. De kans is redelijk groot dat Apple inderdaad kiest voor nVidia als de nieuwe leverancier voor zijn grafische kaarten.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten