Arthur Levinson voorzitter en Bob Igner nieuw lid in het bestuur

Geschreven door  | 16 november 2011 | Categorie: Apple nieuws

Arthur_LevinsonNa het overlijden van Steve Jobs moest er een nieuwe voorzitter voor de raad van het bestuur worden gekozen. Steve heeft deze functie amper 6 weken kunnen uitvoeren. De keuze is gevallen op Arthur Levinson.

Levinson zetelt al een tijdje mee in het bestuur. Sinds 2000 is hij een actief lid. Levinson staat ervoor bekend dat hij inzag wat het zou betekenen moest Apple applicaties van derden toestaan op de iPhone. Na overleg kreeg hij zijn zin en Apple begon met de App Store wat een gigantisch succes is. Hij begeleide ook Steve Jobs hoe hij moest omgaan met het antenne-probleem van de iPhone 4 (Antennagate)

In 2009 moest Levinson ontslag nemen bij het bestuur van Google. Eric Schmidt de CEO van Google trad in hetzelfde jaar ook af in het bestuur bij Apple. Google en Apple gingen meer en meer elkander bestrijden met consumenten-electronica.

Tim Cook heeft nog enkele lovende woorden voor Levinson:

Art has made enormous contributions to Apple since he joined the board in 2000. He has been our longest serving co-lead director, and his insight and leadership are incredibly valuable to Apple, our employees and our shareholders.

Bob_IgnerBob Igner komt erbij als nieuw lid in het bestuur. Igner is CEO van Disney. Igner en Steve Jobs kennen elkander nog van het verleden. Steve Jobs heeft in het verleden ook nog in het bestuur van Disney gezeten.

Tim Cook wist ons het volgende te vertellen over Igner:

Bob and I have gotten to know one another very well over the past few years and on behalf of the entire board, we think he is going to make an extraordinary addition to our already very strong board. His strategic vision for Disney is based on three fundamentals: generating the best creative content possible, fostering innovation and utilizing the latest technology, and expanding into new markets around the world which makes him a great fit for Apple.


Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten