Base breidt zijn 3G netwerk langzaam uit

Geschreven door  | 30 november 2011 | Categorie: Apple nieuws

Apple networkTelecomoperator Base is langzaam bezig met het uitrollen van zijn 3G netwerk. Base heeft momenteel een grote achterstand op het gebied van 3G ten opzichte van Mobistar en Proximus. Maar de operator van de KPN groep werkt eraan.

Op de website van Base vind je een dekkingskaart van de 3G-dekking in de maand oktober. Maar wij maakte de vergelijking van hoe snel de uitbreiding op het netwerk gebeurt op één maand tijd.

We namen hierbij de gegevens van de maand september en oktober. Wat vooral opvalt is dat de uitbreiding plaatsvindt in de centrumsteden van Vlaanderen. Wallonië heeft praktisch geen enkele 3G dekking van Base.

Base 3G dekkingDe blauwe vlekken op bovenstaande kaart hadden al 3G-dekking in september. De rode vlekken zijn de nieuwe plaatsen die er in oktober zijn bijgekomen.

Als we de vergelijking maken met de concurrentie dan zien we toch een grote achterstand. Op onderstaande kaart zie je de dekking van Mobistar. Ook bij deze operator heeft Wallonië zo goed als geen 3G dekking. Bovendien moet deze operator nog serieus investeren om zijn 3G signaal goed in de gebouwen te krijgen. Dat blijft momenteel het grootste pijnpunt bij Mobistar.

Mobistar 3G dekking

Proximus is zoals je kan zien op onderstaande landkaart veruit degene met de meeste 3G dekking.

Proximus

Base is populair onder de iPhone- en iPad gebruikers via de mobiele virtuele operator Mobile Vikings. Een betere 3G dekking resulteert in sneller internet op deze Apple apparaten. Mobile Vikings is populair dankzij hun goedkoop prepaid formule. Voor 15 Euro per maand verkrijg je 2GB aan data. De enige nadelen aan Mobile Vikings zijn de slechtere 3G dekking en de download-snelheid die beperkt is tot 1,5 Mbps ten opzichte van de concurrentie die in theorie tot 7,2 Mbps gaan. Maar deze hebben echter geen dergelijk goedkoop aanbod in hun gamma.

Word een Viking


Tags: , ,

3 Responses to Base breidt zijn 3G netwerk langzaam uit

  1. Johan 30 november 2011 at 13:38

    Ik merk ook op dat ik meer en meer het logo van 3G te zien krijg op mijn iPhone. Ben net zoals vele lid van mviking.

  2. Pingback: Mobile Vikings krijgt concurrentie – Apple Weetjes

  3. Pingback: Nog geen commercieel 4G aanbod in België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten