Fragmentatie van Android zorgt voor stopzetting Flash

Geschreven door  | 12 november 2011 | Categorie: Apple nieuws

FlashMike Chambers de productmanager van Adobe heeft een verklaring gegeven voor het stopzetten van de ontwikkeling van Flash voor mobiele browsers. Naast de weigering van Apple om Flash toe te laten op iOS speelde de fragmentatie van Android een belangrijke rol.

De wijdverspreide ondersteuning van HTML 5 is een goede zaak voor de mobiele markt en volgens de productmanager is deze techniek zelfs beter voor deze markt dan Flash.

Adobe gaat zich meer inspannen op hun nieuwe Air-techniek. Hiermee is het mogelijk om applicaties te schrijven die op meerdere platformen werkt.

Steve Jobs heeft altijd in het verleden gevonden dat Flash traag, onveilig en processor-intensief was. Ook de stabiliteit en de veiligheid liet de wensen over. Hiermee heeft Apple resoluut van in het begin Flash op zijn mobiele platform iOS geweigerd. Apple verkoos toen al HTML 5 boven Flash.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten