Google Music zet aanval in tegen iTunes

Geschreven door  | 17 november 2011 | Categorie: Apple nieuws

Google MusicGoogle heeft gisteren aangekondigd de strijd aan te gaan met de muziekwinkel van Apple. Na een test periode van 3 maanden lanceert Google hun muziekwinkel ‘Google Music’ voor het Amerikaanse publiek.

Bovendien lanceren een soortgelijke dienst zoals iTunes Match. Met behulp van ‘Music Manager’ zijn gebruikers in staat om 20.000 liedjes te uploaden naar de Google servers. Deze kunnen dan gestreamd worden naar andere toestellen. Het voordeel bij Google is dat deze dienst gratis is. Bij Apple verloopt het uploaden eenvoudiger maar deze dienst is echter betalend.

8 miljoen liedjes zijn meteen beschikbaar. Over enige tijd zullen dit er 12 miljoen zijn. Google heeft contracten met Sony, EMI, Universal en een 1000-tal kleinere uitgevers. Grote afwezige blijkt Warner te zijn.

Het grote nieuws over Google Music is vooral dat deze dienst wordt geïntegreerd in de Android Market. Android smartphones verkopen als zoete broodjes. De prijs is vooral de doorslaggevende factor voor het succes van Android. Hierdoor zal Google Music meteen beschikbaar zijn voor velen.

Apple iTunes krijgt dus een serieuze concurrent. Het wordt afwachten hoe Apple gaat reageren.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten