Mobiel gamen op Nintendo DS en PSP bergaf

Geschreven door  | 10 november 2011 | Categorie: Apple nieuws

iOS_Android-PSP-DSHet gaat slecht met Nintendo DS en de Sony PSP. De laatste kwartaalcijfers van Nintendo waren zelfs zo slecht dat de grote aandeelhouders Nintendo onder druk zetten om ook games voor het Apple iOS platform te maken. Tot nu toe zonder succes.

Een nieuw onderzoek van Flurry Analytics toont aan dat op enkele jaren de mobiele games-industrie een ommezwaai heeft gekend. In 2009 was de Nintendo DS goed voor zo’n 70% marktaandeel op 2 jaar tijd is dit gedaald naar 36%.

In het onderzoek is wel geen rekening gehouden met de nieuwe Nintendo 3DS. Maar uit voorlopig cijfers zou de verkoop ook ondermaats zijn.

iOS en Android zijn dus blijkbaar niet meer te stoppen als mobiel spel-platform.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten