Motorola wint patentzaak van Apple

Geschreven door  | 6 november 2011 | Categorie: Apple nieuws

Motorola AppleDe patentenoorlog in het mobiele telecomwereld gaan gewoon verder. We zijn het ondertussen al gewoon dat Apple en Samsung bekvechten. We weten dat Apple, Nokia een mooie som overhandigt voor de nodige licenties maar met Motorola gaat de strijd verder in de rechtbank.

De mobiele afdeling van Motorola is onlangs nog overgenomen door Google. Google was dringend op zoek om zijn Android OS te beschermen en daarvoor kocht het Motorola waardoor het de nodige patenten verkreeg.

Apple won al eerder 4 rechtszaken van Samsung maar met Motorola gaan de zaken toch anders. Motorola kreeg namelijk gelijk van een Duitse rechter dat Apple inbreuk maakt op 2 patenten (EP 1010336 en EP 0847654) van Motorola. Het vonnis verbiedt Apple om nog langer gsm’s te verkopen in Duitsland. Maar in praktijk gaat er op dit moment niet veel veranderen. Het vonnis is uitgesproken voor het Amerikaanse”Apple Inc.” maar Apple verkoopt de iPhone’s en iPad’s in Duitsland via een lokale organisatie “Apple GmbH”. De verkoop van de iPhone’s en iPad’s gaan gewoon voorlopig door.

Wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren is niet duidelijk. Maar Apple houdt er wel een vreemde tactiek op na om zichzelf te verdedigen. Meer nog ze waren zelfs niet aanwezig op deze Duitse rechtbank. Vermoedelijk wacht Apple op de uitspraak van Europa. Deze is nu een onderzoek aan het stellen aan het machtsmisbruik dat Samsung eventueel voert met standaard essentiële patenten. Dit zijn patenten op technieken die essentieel zijn om een bepaald product te maken en dus onvermijdbaar zijn. Als Europa vindt dat Samsung hierin inderdaad zijn macht misbruikt dan kan deze uitspraak ook invloed hebben op andere telecombedrijven zoals Motorola.


Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten