Ontwikkelaars ontvangen iOS 5.1 met hints naar nieuwe apparaten

Geschreven door  | 29 november 2011 | Categorie: Apple nieuws, Apple TV, iPad, iPhone

iOS 5.1Apple heeft iOS 5.1 voor ontwikkelaars uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen dus meteen aan de slag om hun applicaties hiervoor te testen. Daarvoor hebben ze wel de nieuwste Xcode nodig. Versie 4.3 zorgt voor de nodige ondersteuning voor iOS 5.1.

iOS 5.1 beta bevat uiteraard nog een paar problemen. Zo veroorzaakt de functie ‘schud voor shuffle’ in de muziek app een crash en toont Game Center geen profielfoto’s en iconen van de apps.

Aangezien de verbeteringen niet meteen zichtbaar zijn gaan we ervan uit dat er gesleuteld is aan de motor van iOS. Wel is het opmerkelijk dat we in deze beta versie verassend veel verwijzingen naar nieuwe apparaten vinden.

We vinden bijvoorbeeld een verwijzing naar de iPad 2,4. Deze nummer is wel wat vreemd aangezien de huidige iPad 2 de volgende verwijzingen heeft: iPad 2,1 (WiFi), iPad 2,2 (3G), iPad 2,3 (CDMA). iPad 2,4 kan er dus op wijzen dat het bedoelt is voor de Amerikaanse Sprint telecom. Zou Apple dus nog plannen hebben om de huidige iPad 2 ook beschikbaar te maken voor deze operator?

Maar er is ook duidelijk sprake van een complete nieuwe iPad. Een verwijzing naar iPad 3,1 en 3,2 waren al te vinden in juni toen iOS 5 uitkwam maar in deze versie van iOS kan je ook de iPad 3,3 terugvinden. Het gaat hier dus duidelijk om de modellen van de iPad 3. Als de geruchten kloppen dan zal de iPad 3 voorzien zijn van een hoge resolutie scherm.

Niet enkel de iPad gaat vernieuwd worden. Er is nu duidelijk een verwijzing gevonden naar een nieuwe Apple TV. Deze verkrijgt de codenaam J33. Vermoedelijk verkrijgt deze nieuwe Apple TV de nieuwe processor van Apple namelijk de A5. Dankzij die extra rekenkracht zal het apparaat in staat zijn om hoge resolutie videos (1080p) af te spelen zonder deze te herschalen naar een lagere resolutie (720p).

Natuurlijk kunnen de iPhone’s niet uitblijven. De iPhone 4S is nog maar net uitgebracht en vele wachten nog op hun reservering maar dat wilt niet zeggen dat Apple niet verder gaat met zijn ontwikkelingen. Een verwijzing naar een iPhone 5,1 is gevonden in deze iOS versie. Het mag hierbij dus duidelijk zijn dat het hier over de iPhone 5 gaat. Eerdere modellen van de iPhone kregen de volgende verwijzingen: iPhone 1,1 (eerste iPhone), iPhone 1,2 (iPhone 3G), iPhone 2,1 (iPhone 3GS), iPhone 3,1 (iPhone 4) en iPhone 4,1 (iPhone 4S).

2012 belooft een jaar te worden met veel vernieuwingen op Apple gebied.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten