Steve wilde mobiel Apple-netwerk

Geschreven door  | 16 november 2011 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

Apple networkSteve Jobs lanceerde in 2007 de Apple iPhone. De mobiele markt was compleet verrast met alle gevolgen vandien. Iedereen probeert de dag van vandaag een iPhone-killer te maken zonder succes.

Maar Steve Jobs wou nog verder gaan. Steve stond bekend om alles zelf te kunnen beheren. Maar met de iPhone was er één probleem. De netwerken. Eén van de belangrijkste zaken kon Steve niet zelf controleren. Hij zou afhankelijk zijn de operatoren. De gebruikerservaring kon hij niet volledig in eigen beheer hebben en net dat zat hem dwars.

John Stanton, CEO van investeringsbedrijf Trilogy Partners zegt nu dat hij tussen 2005 en 2007 verschillende gesprekken had met Steve Jobs over het ontwerp om een mobiele operator uit te bouwen gebaseerd via een WiFi-spectrum. In 2007 heeft Steve dit idee volledig opgeborgen.

Het idee van een groot WiFi netwerk is niet zo gek. We merken dat grote operatoren dit idee nu samen opnemen in hun bestaande aanbod. Belgacom heeft bekend gemaakt dat het voor al hun klanten mogelijk is om gebruik te maken van het FON netwerk. Ruim 100.000 klanten hebben al het FON-signaal actief op hun B BOX2. Belgacom heeft hiervoor een speciale firmware geschreven voor hun router.

Ook Telenet installeert vanaf nu kabelmodems met een WiFi-signaal. Waarschijnlijk gaat vroeg of laat Telenet dit draadloze signaal ook openstellen. Op die manier worden de gewone klanten een Hotspot punt.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten