Tip: een vastzittende CD/DVD uitwerpen

Geschreven door  | 20 november 2011 | Categorie: Mac

CDSoms kan het gebeuren dat je een CD/DVD niet krijgt uitgeworpen. Om de één of andere reden blijft deze halsstarrig in de drive zetten. De meest gebruikte oplossing is om je Mac te herstarten en de muisknop ingedrukt te houden. Tijdens het boot-proces zal de Mac je CD/DVD uitwerpen.

Maar een herstart is niet altijd de beste oplossing. Het kan zelfs vervelend zijn om te herstarten. Gelukkig kan je ook gebruik maken van de Terminal. Terminal is een commando-regel interface. Terminal vind je in de map Hulpprogramma’s onder Programma’s.

Als je het volgende commando ingeeft in Terminal en eindigt met de ‘return-toets’ dan zal de CD/DVD uitgeworpen worden.
drutil eject
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten