TV-fabrikanten hopeloos op zoek naar vernieuwing

Geschreven door  | 24 november 2011 | Categorie: Apple nieuws, Apple TV

Apple TelevisieTV-fabrikanten zitten de laatste weken wat verveeld. Na allerlei geruchten dat Apple binnenkort hun markt gaat betreden willen ze voorbereid zijn. Een tweede vervolg zoals Nokia willen ze absoluut vermijden.

Het begon allemaal na het uitbrengen van het biografie boek ‘Steve Jobs’. Daarin stond te lezen dat Steve net had ontdekt hoe hij de TV-markt kon verbeteren. ‘I finally cracked it’ waren de woorden die hij gebruikte.

Verschillende TV-fabrikanten zijn nu zelf oplossingen aan het bedenken. De meeste fabrikanten hebben geen beschikking over de nodige software en cloud diensten die Apple wel heeft. Enkel Sony zou de nodige ervaring in deze zaken hebben.

Als oplossing wordt wel eens gekeken of men Android niet kan implementeren in de televisie. Met Android verkrijgt men toegang tot allerlei applicaties die mits een kleine aanpassing perfect op een televisiescherm werken. Google toont met hun Google TV project al eerder dat het ook interesse heeft in een dergelijk platform.

Apple zou naar alle waarschijnlijkheid in 2012 een televisie lanceren. Deze zou werken met een spraakbesturingssysteem Siri.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten