Apple aandeel keldert in 2012 met 50%

Geschreven door  | 19 december 2011 | Categorie: Apple nieuws

Apple CashHet Apple aandeel gaat in vrije val volgens Saxo bank. Hun voorspellingen zijn gebaseerd op de Black Swan theorie. De voorspellingen zijn meestal buitensporig maar toch kwamen er vorig jaar 3 van de 10 gevallen uit.

Voor het jaar 2012 heeft Saxo bank opnieuw 10 voorspellingen gedaan. Eén daarvan is dat het aandeel van Apple met zo’n 50% gaat dalen. De reden hiervan is dat Apple al te lange tijd dominant is in bepaalde markten. In 2012 zal er een felle concurrentie komen van Amazon, Google en Microsoft waardoor Apple zijn plaats zal moeten delen.

In 2011 dacht de Saxo bank dat Steve Jobs Facebook zou gaan overnemen nadat eerdere onderhandelingen over partnership mogelijkheden met Apple dienst Ping niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Maar deze voorspelling bleek niet correct te zijn.

THE STOCK OF APPLE INC PLUMMETS 50 PERCENT FROM 2011
No sovereign or corporate empire has ever maintained its superior position for long because attacks mount and loyalty fades. Going into 2012 Apple will find itself faced with multiple competitors such as Google, Amazon, Microsoft/Nokia, and Samsung across its most innovative products, the iPhone and iPad. Apple will be unable to maintain its market share of 55 percent (three times as much as Android) and 66 percent on the iOS and iPad as Android will gain further momentum and Amazon’s low priced Kindle Fire will cut deeply into Apple’s tablet reign. In relation to current earnings Apple is not expensive but expectations about future profit growth will come down hard as competition reaches insane levels and crushes Apple’s profit margins.


Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten