Apple gestopt met Carrier IQ in iOS 5

Geschreven door  | 2 december 2011 | Categorie: Apple nieuws

Carrier IQCarrier IQ is de laatste dagen in opspraak. De tool die op vele smartphones blijkt geïnstalleerd te zijn is in staat om zowat alles bij te houden van je gedrag en gebruik op het toestel. Bij enkele telefoonmerken die gebruik maken van Android bleek de tool zich echt tot ontpoppen tot een heuse spyware tool. (Android bespioneert alles van je)

Op de Apple iPhone’s blijkt Carrier IQ ook aanwezig te zijn, zoals we eerder meldden. Echter gebruikt Apple de tool enkel voor diagnose van de iPhone. Bij het eerste gebruik van de iPhone wordt er aan de gebruiker gevraagd of hij hieraan wilt meewerken of niet. Later kan men deze instellingen steeds wijzigen. Apple houdt maar enkele gegevens bij zoals de locatie, of er een telefoonverbinding was (geen nummer), je operator, land van gebruik, jouw telefoonnummer. Van spyware is hier geen sprake aangezien Apple je toetsaanslag, berichten,… niet bijhoudt.

Maar Apple reageert wel heel duidelijk op de berichten omtrent Carrier IQ. Ze hebben het gebruik van Carrier IQ met iOS 5 in de meeste van hun producten gestopt en in een toekomstige update wordt het volledig verwijderd. Apple wijst nogmaals op het feit dat met de diagnose software gebruikers moesten aanduiden of ze hieraan willen meewerken of niet. Alle gegevens zijn anoniem en beveiligd verstuurd. Geen enkele persoonlijke informatie werd meegestuurd. Apple heeft nooit toetsaanslagen, berichten of persoonlijke gegevens verzameld en zal dit ook nooit doen.

We stopped supporting Carrier IQ with iOS 5 in most of our products and will remove it completely in a future software update. With any diagnostic data sent to Apple, customers must actively opt-in to share this information, and if they do, the data is sent in an anonymous and encrypted form and does not include any personal information. We never recorded keystrokes, messages or any other personal information for diagnostic data and have no plans to ever do so.


Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten