Apple houdt zich niet aan Europese garantiebepalingen

Geschreven door  | 27 december 2011 | Categorie: Apple nieuws

applecare_protection_planDe Italiaanse concurrentiewaakhond Autoria Garante della Concorrenza e del Mercato of kortweg AGCM heeft Apple een boete opgelegd van zo’n 900.000 Euro. De reden is dat Apple zijn klanten verkeerde informatie gaf over de garantie op producten.

Bovendien houdt Apple zich niet aan de Europese wetgeving. Apple staat bekend om het aanbieden van maar 1 jaar garantie op hun producten. De Europese wetgeving verplicht de leveranciers om een garantie van 2 jaar aan te bieden.

Apple probeert zijn klanten het product AppleCare te verkopen. Met deze extra betaling krijgt de klant een langere en betere garantievoorwaarde.

Ook in België en Nederland zijn al geregeld discussie’s gevoerd over het beleid van Apple in verband met de garantie. De klant moet in principe zijn garantie claimen bij de verkopende partij. In de meeste gevallen gaat het hier over een Apple Dealers en sommigen verschuilen zich achter de garantiebepalingen van Apple.

Het Nederlandse consumentenprogramma Tros Radar heeft in oktober van dit jaar een reportage gemaakt over de garantie problemen met Apple.

Of de Italiaanse uitspraak ook gevolgen heeft voor Belgïe en Nederland is nog niet bekend. Heb jij ook slechte ervaringen met de garantie bij Apple?
Tags: , ,

One Response to Apple houdt zich niet aan Europese garantiebepalingen

  1. Pingback: Test-Aankoop stuurt ingebrekestelling naar Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten