Apple onderzoekt gebruik brandstofcellen voor MacBook

Geschreven door  | 23 december 2011 | Categorie: Apple nieuws, Mac

MacBook AirIn een patentaanvraag van Apple die sinds gisteren open is gesteld voor het publiek kunnen we opmerken dat Apple werkt aan een brandstofcelsysteem voor hun laptops. Het patent 20110313589 heeft als titel: Fuel Cell System Coupled to a Portable Computing Device.

Het brandstofcelsysteem moet volgens Apple zowel energie leveren aan als het ontvangen van de laptopaccu. Een brandstofcelsysteem heeft immers ook energie nodig om de chemische processen op gang te brengen. Door gebruik te maken van de laptopaccu kan het brandstofcelsysteem kleiner worden uitgevoerd. Net dit idee maakt het patent uniek.

Apple spreekt in het patent nog steeds van hun MagSafe connector. Opladen van de laptopaccu gebeurt op die manier. Verder moet de laptopaccu en de brandstofcel met elkander kunnen communiceren over de resterende energie die ze bezitten.

Het brandstofcelsysteem moet ervoor zorgen dat de laptops, dagen of zelfs weken zonder navulling kunnen blijven werken.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten