Apple verliest 3G-zaak van Motorola

Geschreven door  | 10 december 2011 | Categorie: Apple nieuws

Motorola AppleApple heeft in Duitsland een rechtszaak verloren tegen Motorola in verband met 3G-producten. Met de voorlopige uitspraak kan Motorola een verkoopverbod eisen voor Apple zijn 3G producten. De iPhone en iPad zijn dus betrokken partij.

In februari 2012 is er een tweede zitting over dit proces. In tussentijd heeft Apple de tijd om zijn producten aan te passen of te trachten een licentie te verkrijgen via Motorola. Indien dit niet gerealiseerd wordt voor februari dan zullen er waarschijnlijk geen 3G-producten van Apple in Duitsland nog verkocht mogen worden. Apple heeft ook nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan.

In Duitsland werd al eerder een verkoopverbod voor een product opgelegd. Samsung verkreeg zo’n verbod voor zijn Galaxy Tab na een rechtszaak aangespannen door Apple.

Het blijft echter de vraag hoe Apple nu gaat reageren en of dit 3G-patent van Motorola geen FRAND patent is (fair, reasonable, and non discriminatory). Met andere woorden is dit 3G patent niet verheven tot een algemene standaard waar je in principe niet meer omheen kan? 3G is ondertussen een internationale standaard. Het belooft nog een hevige strijd te worden in de patenten-oorlog die nu gaande is tussen de smartphone fabrikanten.
Tags: , ,

One Response to Apple verliest 3G-zaak van Motorola

  1. Pingback: Duitse rechter geeft Motorola gelijk. Apple staakt verkoop van 3G apparaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten