Argentinië versterkt eigen economie door iPhone verkoop te verbieden

Geschreven door  | 28 december 2011 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

Geen iPhone gebruikHet is een opmerkelijke maatregel maar Argentinië heeft besloten om de verkoop van Apple iPhone’s en RIM Blackberry’s te verbieden.

De regering heeft deze maatregel besloten om de koersverhouding tussen de pesos en de dollar terug in evenwicht te brengen.

Als Apple en RIM toch hun toestellen willen blijven verkopen in Argentinië dan raadt de regering aan om fabrieken of overeenkomsten met lokale partners te maken. De Blackberry maker RIM zou al in onderhandelingen zijn met een lokale partner.

Andere fabrikanten zoals Samsung, Nokia en Motorola zijn al eerder gezwicht door deze maatregelen. Zij hebben al plaatselijke fabriekjes of contracten met lokale leveranciers van onderdelen.

Al sinds 2009 moet er in Argentinië een extra importbelasting worden betaald voor buitenlandse elektronische apparaten. Die extra belasting bedraagt zo’n 20,45% bovenop de normale BTW van 21%. In maart van 2011 heeft de regering de importregels nog verstrengt. Bepaalde smartphones moeten eerst de toestemming krijgen van de douane autoriteiten vooraleer de verkoop van start kan gaan. Deze maatregel kan de start van de verkoop uitstellen tot bijna een half jaar.

Ondanks alle maatregelen blijft de iPhone populair in Argentinië. De economie daarentegen blijft maar bergafwaarts gaan.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten