EU begint ebooks te lezen

Geschreven door  | 7 december 2011 | Categorie: Apple nieuws

iBooksDe Europese Comissie heeft hun ogen gericht op de verkoop van e-books. Ze starten met een onderzoek omdat ze verdenken dat Apple samen met 5 andere grote uitgevers zich schuldig hebben gemaakt aan prijsafspraken.

Naast Apple zal Hachette Livre, Harper Collins, Simon & Schuster, Pearson’s Penguin en Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck zichzelf moeten verdedigen tegen deze commissie.

Vorige jaar klaagde de Amerikaan Richard Blumenthal aan dat Amazon en Apple de e-bookmarkt verzieken. Ze proberen steeds de allerlaagste prijs voor e-books te verkrijgen. Door deze prijstactiek zouden uitgevers niet snel geneigd zijn om kortingen op e-books te verlenen aangezien Apple en Amazon deze dan ook verkrijgen.

De commissie verdenkt nu de uitgevers van kartelvorming en beschouwt een onderzoek als prioriteit. In maart van dit jaar heeft de commissie al invallen gedaan bij de betrokken partijen.

Het onderzoek zal zeker en vast weer een discussiepunt worden over de veel te hoge prijs van e-books.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten