Gebruikers zijn zeer gelukkig met de iPad

Geschreven door  | 23 december 2011 | Categorie: Apple nieuws, iPad

iPadSoftware Usability Research Laboratory aan de Wichita State University heeft het eens aangedurfd om nogmaals een onderzoek te starten over de tevredenheid van de Apple iPad gebruikers. Gelukkig zijn ze ook iets verder gegaan in hun onderzoek en hebben ze het gebruik van de iPad volledig aan de kaak gesteld.

Met maar 52 ondervraagde personen was het onderzoek misschien wat kleinschalig. Maar gelukkig was de leeftijd zeer uitgebreid. Mensen tussen 23 en de 80 jaar kregen zo’n 75 vragen voorgeschoteld.

Het resultaat ligt voor de hand. 83,65% zijn tevreden met de iPad. 62% vond het toestel ‘schitterend’, 21% voor het gewoon ‘goed’ en 10% kon zich geen beter toestel voorstellen.

21% neemt de iPad altijd mee. 17% neemt de iPad mee voor het werk en 52% neemt de iPad enkel mee op vakantie.

De App Store is razend populair dus ook daar heeft het onderzoek wat vragen over gesteld. 17% van de deelnemers heeft meer dan 80 applicaties geïnstalleerd. 33% heeft zo’n 21 tot 40 applicaties en 29% heeft tussen de 1 en 20 applicaties op hun iPad.

Natuurlijk worden al die apps niet altijd gebruikt. 35% beweert wel regelmatig gebruik te maken van zo’n 1 tot 5 apps. 40% daarentegen zegt dat ze regelmatig tussen de 6 en 10 verschillende apps gebruiken. Uitzonderingen zijn er wel. Zo’n 4% beweert dat ze meer dan 20 apps regelmatig gebruiken.

Ten slotte heeft men in het onderzoek gevraagd waar men de iPad gebruikt. De leefruimte, slaapkamer en keuken zijn de top 3 waar de iPad wordt gebruikt.

Eerdere onderzoeken toonden al aan dat de Apple iPad zeer hoog scoort met de tevredenheid.
Meer informatie over het onderzoek kan je vinden op: surl.org
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten