HTC schuldig bevonden aan het schenden van Apple patent

Geschreven door  | 20 december 2011 | Categorie: Apple nieuws

Apple-HTCVolgens het Amerikaanse International Trade Comission (ITC) maakt de Taiwanese fabrikant HTC inbreuk op patent 5.946.647 van Apple. Dit patent gaat om een systeem dat patronen in invoer kan detecteren en de gebruiker op die patronen acties kan laten uitvoeren.

De uitspraak van het ITC heeft wel grote gevolgen voor HTC. De fabrikant heeft een verkoopverbod voor bepaalde toestellen gekregen. Vanaf 19 april 2012 gaat deze import- en verkoopverbod in.

HTC heeft al bekend gemaakt dat het werkt aan een alternatieve techniek om de patentinbreuk te omzeilen in hun toestellen. Het is daardoor mogelijk dat HTC hun toestellen voor 19 april 2012 gaat voorzien van nieuwere software zodat ze toch hun toestellen kan blijven verkopen.

De bewuste techniek in het patent zou volledig in Android zijn geimplementeerd. Hiermee zou Apple nog andere fabrikanten voor de rechter kunnen dagen.

HTC klaagde Apple ook aan wegens patentschending. Die patenten hadden betrekking op het verbinden met meerdere apparaten tegelijkertijd via WiFi en het integreren van PDA-functionaliteit met telefonie. Maar Apple werd hiervoor niet schuldig bevonden.

Ook S3 Graphics, het bedrijf dat HTC heeft overgenomen klaagde Apple aan voor het schenden van bepaalde patenten maar ook hier werd Apple vrijgesproken.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten