iMessage heeft een vervelende bug

Geschreven door  | 16 december 2011 | Categorie: Apple nieuws, iPad, iPhone, iPod

iChatVia verschillende discussieforums wordt er gemeld dat gestolen of verkochte iPhone’s nog steeds berichten via iMessage verkrijgen die in feite bedoelt zijn voor de oorspronkelijke eigenaars. Ook al hebben de eigenaars het toestel voor de verkoop volledig hersteld naar fabrieksinstellingen dan nog kan het gebeuren.

Apple heeft iMessage gelanceerd in oktober met iOS 5. Deze berichtendienst is intelligent genoeg om bij het versturen van een tekstbericht te controleren of de ontvanger ook gebruik maakt van een iOS toestel. In dat geval wordt er eerst geprobeerd om het bericht via het internet te versturen. Lukt dit niet dan pas wordt het bericht verstuurd als een sms. Sommige telecom-operatoren zijn hiermee niet zo blij.

Het probleem van iMessage zou optreden wanneer een gebruiker het toestel herstelt naar fabrieksinstellingen met de oorspronkelijke sim-kaart nog in het toestel. iMessage registreert zijn diensten met de sim-kaart en het daarbij horende telefoonnummer. Hierdoor zou het kunnen gebeuren dat iMessage al wordt geactiveerd tijdens het herstellen van de iPhone.

Apple heeft nog niet gereageerd over de berichtgevingen van deze bug.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten