Mobile Vikings krijgt concurrentie

Geschreven door  | 8 december 2011 | Categorie: iPhone

3G ProximusProximus lanceert een nieuw prepaid-formule voor hevige mobiele internet gebruikers. Met Generation Connect zoals Proximus het noemt verkrijg je bij een herlading van 20 Euro 2 GB data in het binnenland, 2000 sms’en en heel opvallend  10 MB dataroaming. Dit laatste kan zelfs opgespaard worden tot zo’n 100 MB. Bellen kost je 0,25 Euro per minuut.

De formule lijkt verdacht veel op die van Mobile Vikings. Bij Mobile Vikings krijg je bij een herlading van 15 Euro ook 2 GB data, 1000 sms’en (alle netwerken) en 1000 sms’en (Mobile Vikings gebruikers). Bellen bij Mobile Vikings kost je met een herlading van 15 Euro 0,24 Euro. Enkel de dataroaming ontbreekt. Maar in de meeste Europese landen kost je dit 0,50 Euro per MB. Wanneer je dus 10 MB aan dataroaming doet op het Mobile Viking netwerk dan kost je dit 5 Euro, de meerprijs die Proximus voor de herlading vraagt.

Proximus limiteert wel deze formule tot zo’n 5000 klanten. Je moet er dus snel bij zijn. De prijs en de formule lijken praktisch identiek aan Mobile Viking. Daar komt dan nog eens bij dat je met Proximus het beste 3G netwerk hebt. Een serieuze concurrent dus. Eerder bespraken we al de 3G dekking van Mobile Vikings en vergeleken deze met de andere operatoren: Base breidt zijn 3G netwerk langzaam uit

Het blijft afwachten hoe Mobistar, Base en zelfs Mobile Vikings gaat reageren.
Tags: , , , ,

2 Responses to Mobile Vikings krijgt concurrentie

  1. Pingback: Nog geen commercieel 4G aanbod in België

  2. Pingback: Mobistar gaat concurreren met Mobile Vikings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten