Nederlanders krijgen iTunes Match later dankzij Buma/Stemra

Geschreven door  | 20 december 2011 | Categorie: Apple nieuws

iTunes MatchSinds 16 december kunnen wij als Belgen gebruik maken van iTunes Match. Via deze betalende dienst kan je je iTunes-bibliotheek via de iCloud laten synchroniseren met al je iOS apparaten. Ook je bestaande muziek wordt eventueel omgezet naar het iTunes-formaat.

Apple lanceerde iTunes Match sneller dan gedacht voor enkele Europese landen. Sinds 16 december kan België, Duitsland, Engeland en Frankrijk de dienst gebruiken. Grote afwezige is Nederland. Maar blijkbaar is deze vertraging de schuld van Buma/Stemra. De Nederlandse variant van Sabam is nog steeds in onderhandeling met Apple om er het beste uit te halen voor de componisten en de tekstschrijvers.

Buma/Stemra liet verder weten aan MacFan dat de gesprekken met Apple goed verlopen maar dat ze niet kunnen voorspellen wanneer de dienst actief zou zijn.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten