Opbrengst Android app is bedroevend

Geschreven door  | 15 december 2011 | Categorie: Apple nieuws

App Store VS Android MarketFlurry Analytics heeft een nieuw onderzoek uitgevoerd bij verschillende applicaties die beschikbaar zijn voor Android en Apple iOS. Ze tonen aan dat de opbrengst bij Android bedroevend is ten opzichte van iOS.

Voor elke dollar winst die een iOS app opbrengt genereert zijn equivalent op Android maar slechts 0,24 dollar op. We kunnen dus stellen dat Apple iOS apps zo’n 300% meer winst opleveren.

Volgens het onderzoek is het aantal startende projecten op Android ook dalend. Flurry zag in het jaar 2011 het aantal projecten op Android dalen van 37% naar 25%. Het vermoeden is dat ontwikkelaars zich meer en meer op Apple iOS concentreren aangezien hier de winstmarge veel hoger is.

Android heeft niet enkel te lijden onder het gebrek van ontwikkelaars. Ook de problemen omtrent malware raken maar niet opgelost. Deze week heeft beveiligingsbedrijf My LookOut nog gewaarschuwd dat de hoeveelheid malware voor Android sinds juli van dit jaar is verdubbeld. Een zorgwekkend cijfer en volgens het beveilingsbedrijf zal deze trend zich voortzetten in 2012. Met malwarepraktijken valt er veel geld te verdienen op mobiele platforms. Zo kunnen ze gebruikers laten betalen voor dure sms’jes en telefoongesprekken.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten