Steve Jobs krijgt postuum Grammy Award

Geschreven door  | 23 december 2011 | Categorie: Apple nieuws

Steve JobsSteve Jobs verloor in oktober de strijd tegen zijn pancreaskanker. Maar de dag van vandaag wordt hij nog steeds door velen herdacht. Onlangs werd hij vereerd met een postuum Grammy Award wegens zijn uitzonderlijke bijdrage aan de muziekindustrie door een niet-performer.

Steve Jobs zorgde voor een complete verandering van de muziekindustrie. Die industrie zag al tijden hun inkomsten dalen en had zelf geen oplossing voor het probleem.

Dankzij de iPod en de iTunes Music Store kwam er een positieve verandering. Mensen konden vanaf nu liedjes apart aankopen in plaats van een complete album. De aanschafprijs werd voldoende laag gehouden zodat men niet meer de muziek in de illegale markt ging zoeken. Het bleek een succes te zijn. De iTunes Music Store is niet meer weg te denken in onze samenleving.

Daarnaast ontwikkelde Apple software waarmee muzikanten op een eenvoudige en goedkope manier muziek kan componeren.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten