Syrië verbiedt iPhone

Geschreven door  | 5 december 2011 | Categorie: iPhone

Geen iPhone gebruikDe opstand in Syrië blijft maar voortduren. Daardoor heeft het regime van president Bashar al-Assad een drastische beslissing genomen. Het gebruik van de iPhone van Apple wordt verboden. Op deze manier probeert het regime elke vorm van communicatie over de volksopstand in Syrië te doen stoppen.

Deze opstand is al bijna 9 maanden bezig en er zijn minstens 4000 dodelijke slachtoffers gevallen. Op You Tube en enkele blog-sites kan je video’s, foto’s en artikels terugvinden over deze opstand die rechtstreeks via de iPhone zijn gepost.

Het gekke is dat enkel de iPhone is verboden. Andere smartphones zijn nog wel toegelaten. Er wordt vermoedt dat de veiligheidsdiensten onvoldoende het aantal nieuwe apps op de iPhone kunnen volgen.

Het regime in Syrië zorgt ervoor dat ook het internet niet altijd werkt. 3G-sticks voor mobiel internet laten het meestal afweten en satelliettelefoons werden al eerder verboden.

Het verbod van de Apple iPhone wordt wel wat lachwekkend ontvangen door de Syriërs. Toen de Apple topman Steve Jobs overleed maakte het regime en de plaatselijke media meteen duidelijk dat Steve Jobs een halve Syriër was.  Steve Jobs zijn biologische vader Abdulfattah John Jandali werd geboren in de Syrische stad Homs.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten