Weetjes over de iTunes kaarten

Geschreven door  | 23 december 2011 | Categorie: Apple nieuws

iTunes cardsDe laatste dagen worden we wat overspoelt met vragen over welke iTunes kaart men het beste kan kopen. Blijkbaar zijn deze kaarten het ideale cadeau maar is er toch een kleine verwarring.

In de meeste winkels vind je iTunes kaarten voor verschillende bedragen. Het goedkoopste kaartje passeert de kassa voor 15 Euro. Daarnaast heb je er eentje van 25 Euro en moest dat nog niet volstaan dan heb je er nog één voor 50 Euro.

Maar de verwarring zit hem in het feit dat er blijkbaar 2 kaarten in omloop zijn. We hebben de iTunes kaart en een App Store kaart.

iTunes kaarten

Voor sommige mensen is dit wat verwarrend. Want welke kaart moet men nu kopen? Is de App Store kaart ook geschikt voor muziek? Kan de iTunes kaart gebruikt worden voor de aanschaf van apps? Welke kaart moet ik kopen als ik muziek en spelletjes wil aanschaffen?

Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig. Alle kaarten zijn gelijk. Het maakt dus niet uit welke je koopt. Als je een App Store kaart koopt dan kan je er perfect apps mee aanschaffen, maar ook muziek en video’s. Hetzelfde geldt voor de iTunes kaart.

Meer zelfs nog. Alle kaarten zijn ook geschikt voor de Mac App Store. Dus als je applicaties wilt aanschaffen voor je Mac dan kan je ook gebruik maken van éénder welke kaart.

Het enige waar je rekening mee moet houden is het volgende. Een kaart gekocht in België werkt enkel en alleen in de Belgische store. Koop je een kaart in Nederland dan werkt deze enkel in de Nederlandse store.

Simpel toch? Kies dus gerust het mooiste kaartje eruit.

Vergeet ook niet onze wedstrijd waarmee je bij ons een iTunes kaart ter waarde van 50 Euro kan winnen.
Tags: , , ,

3 Responses to Weetjes over de iTunes kaarten

  1. Maria 7 december 2015 at 17:55

    Misschien wel simpel, maar wel een zeer slechte actie van Apple. Totaal geen service door kaarten te maken die alleen maar voor 1 land geschikt zijn. Nog slechter.. apps maken die je niet kunt installeren als je niet in dat land woont. Wat is dat voor slechte service? Ze maken je lekker met de gratis app… maar als je hem langer dan een week wilt gebruiken is het onmogelijk omdat je toevallig in een verkeerd land woont. Zeer slechte reclame dus voor Apple.

  2. Maria 7 december 2015 at 17:55

    Misschien wel simpel, maar wel een zeer slechte actie van Apple. Totaal geen service door kaarten te maken die alleen maar voor 1 land geschikt zijn. Nog slechter.. apps maken die je niet kunt installeren als je niet in dat land woont. Wat is dat voor slechte service? Ze maken je lekker met de gratis app… maar als je hem langer dan een week wilt gebruiken is het onmogelijk omdat je toevallig in een verkeerd land woont. Zeer slechte reclame dus voor Apple.

  3. Bernard Benoot 22 juni 2017 at 18:11

    Kunnen fotoafdrukken besteld worden met deze kaarten vanuit het programma foto’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten