Apple lanceert binnenkort 802.11ac GigaBit Wi-Fi apparaten

Geschreven door  | 23 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws

AirPortApple was er als één van de eerste bij om de Wi-Fi standaard 802.11n te gebruiken in hun apparaten. In 2007 brachten ze de AirPort router uit met de ondersteuning voor 802.11n. Deze nieuwe draadloze standaard moest een beter bereik en een snellere verbinding geven. Ondertussen zijn alle Apple apparaten hiervan voorzien.

De dag van vandaag kunnen we 802.11n niet meer wegdenken. Maar zoals het er meestal aan toegaat in de technologiesector is deze standaard binnenkort aan vervanging toe. De opvolger 802.11ac belooft ons nog meer snelheid. Door gebruik te maken van meer antennes en een viervoud aan frequentiebandbreedte zouden de gegevens gemakkelijk 2 tot 4-maal sneller draadloos worden getransporteerd.

Wi-Fi 802.ac is nog niet volledig gestandaardiseerd maar de eerste IC’s met ondersteuning hiervoor duiken al op. Het ligt dus voor de hand dat Apple binnenkort hun nieuwe toestellen gaat voorzien van dit nieuw protocol en ze telkens softwarematig aanpast aan de afgesproken standaard.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten